недеља, 3. април 2011.

Mjau

"Mjau" je tim ambicioznih, mladih ljudi, udruženih oko zajedničke ideje. Ideja je da Vama isporuči kvalitetne, moderne i urbane aksesoare, po pristupačnoj ceni.

Realizacija projekta počela je u zimu 2011. godine. Iz težnje ka diferenciranju, odlučeno je da artikli budu izrađivani od pleksiglasa, pre svega zbog činjenice da je taj materijal u izradi ukrasnih predmeta malo zastupljen u Srbiji.

Svaka priča ima svoj početak, a početak kreće sa idejom. Naš nakit je počeo da se razvija od linija na papiru. Priča je mnogo bolje ispričana uz šoljicu čaja, zar ne? Poslužite se. Svaka dobra ideja je u početku rovita i jako krhka poput jajeta. Ona se vremenom razvija i prilagođava svojoj okolini i potrebama poput larve. Na samom kraju mora se lepo srediti i obući poput lutke. Ono što na kraju dobijamo je savršeno i čudesno, poput leptira koji svojim krilima i prelepim bojama zaustavlja svaki dah. Da bi ideja dobila svoju savršenu formu za nju je potrebno dosta truda, rada, koncentracije i stila. Sve se to može videti kod jedne balerine. Svaka balerina svojom elegantnošću drži pažnju publike To je osobina koju i mi posedujemo. Postići savršenstvo nije lak zadatak, mora se izaći iz kaveza koji te sputava da oslobodiš svoj pun potencijal. Mada teško je ostaviti svoj dom kakav god da je, zato lepršajmo) sa njim napred. Nositi se sa takvim teretom je stvar koju pojedinac teško može da postigne bez pomoći drugih, zato je i potrebno leteti zajedno, samim tim toliko lepše kada se stigne do cilja. Od ružnog pačeta do prelepog labuda, ideja je dobila svoju formu. Nosite je sa ponosom jer Vi jeste lepi i savršeni koliko i ona. Za kraj da nazdravimo u ime Naše ideje? Živeli!

Kavez



“Be as a bird perched on a frail branch that she feels bending beneath her, still she sings away all the same, knowing she has wings.”

Kosmopoliten 

  
“Something about glamour interested me. All my schoolbooks had drawings of women on terraces with a cocktail and a cigarette.”

Cajnik


 “Love and scandal are the best sweeteners of tea.”

Balerina


“It doesn't matter where you are on the stage, just as long as you're there.”

Leptir

 “Happiness is like a butterfly which, when pursued, is always beyond our grasp, but, if you will sit down quietly, may alight upon you.”

Labud 


“Being born in a duck yard does not matter, if only you are hatched from a swan's egg.”

Sav nakit moze se pogledati i poruciti na mjau.rs

5 коментара:

  1. Haha znam za njih : moja sestra ima par njihovih stvari a ja merkam kavez i/ili soljicu i cajnik :)Super su.

    ОдговориИзбриши
  2. Hmmm, izgleda da si nas pomesala sa nekim:) Nekoliko prijatelja i ja smo pokrenuli prodaju ovog nakita pre par dana. Dizajn svih ogrlica je moj:) kao i fotografije. Ali drago mi je da ti se svidjaju...:)

    ОдговориИзбриши
  3. Onda sam pomesala jer ima slicnog nakita. Mislim da je moja sestra kupovala na onoj "modi za poneti" a da ko god to pravi ima FB account. Pa mozes procackati a ja je mogu pitati ako te interesuje ko je to. Anyhow, izgleda exactly the same ... barem taj cajnik i soljica kao i kavez. Oni su imali i naocari koliko se secam ...

    ОдговориИзбриши
  4. Ali nisu imali balerinu i labuda koliko se secam. Kavez mi se i dalje najvise svidja :)

    ОдговориИзбриши
  5. Igrom slucaja, istrazivanja radi, i ja sam bio na modi za poneti i neprijatno se iznenadio da imaju identican cajnik (Sve oblike sam sam nacrtao, a cajnik je jedini oblik koji sam skinuo sa neta, a ocigledno nisam bio jedini). Sto se kaveza tice, secam ga se, ali nije identican, koliko se secam pticica je bila u kavezu a ne na njemu.Ja sam ipak za slobodu:)))

    ОдговориИзбриши